Oua festive de Paste

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2011 | 5589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  6 oua
  • 70-100 g mazare
  • 70-100 g porumb
  • 100 g ardei rosu copt
  • 200 g piept de pui afumat
  • 100 g masline verzi
  • 100 g masline negre
  • 6 crengute de marar
  • 1 pachetel gelatina
  • 50 g ceapa verde
  • sare
  • piper



Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua festive de Paste:

Ouale se spala, dupa care cu un cutit cu varf se face o mica crapatura si cu ajutorul unei forfecute se va cauta sa se taie in capacel din partea de sus a oului.

 Se va taia de jur imprejur si se va goli oul de continut, va ramane doar coaja(ambalajul) care se va spala bine pe dinauntru dupa care se va lasa la scurs si uscat.

Separat pregatim umplutura, dupa cum urmeaza: taiem pieptul de pui cubulete mici, maslinele feliute, ardeiul copt cubulete, ceapa verde marunt. Porumbul si mazarea  se fierb cateva minute si se lasa la racit.
Gelatina se pune la inmuiat 10 minute in apa rece, dupa care se va pune la foc dar nu va trebui sa fiarba.

Dupa care vom trece la umplere.Se poate pune amestecat porumb si mazare se adauga pieptul de pui dupa care punem doua lingurite de gelatina, adaugam o crenguta de marar, cubuletele de ardei rosu, masline negre, ceapa verde, adaugam alte doua lingurite de gelatina, dupa care se adauga pieptul de pui si masline verzi, dupa care vom adauga, aproximativ doua linguri de gelatina(sau mai putin se poate observa cat este nevoie sa completam) saram, piperam si mai decoram cu ceapa verde.

Pregatirea dureaza putin dar inchegarea oualelor se face de pe o zi pe alta.

 Aceasta reteta nu este o reteta proprie(nu am inventat-o eu, eu doar am pregatit-o) , mi-a placut reteta si am pregatit-o si eu de Paste, felicitari autorului.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua festive de Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu lebar de casa